Kategorier
Måla

Höstlöv med silvermönster till Monthly makers novemberutmaning

Höstlöv med metallicmönster

Månadens Monthly makers-tema är metall. Jag var först inne på att göra pepparkaksformar, men det har jag inte hunnit med än, men så hade jag börjat måla mina torkade och pressade höstlöv. Inspirerad av Alisa Burke provade jag också att pressa löv för att sedan måla på dem.

Jag plockade och pressade ganska många löv när jag väl var igång, så jag har fortfarande några fler att måla. Men som alltid behövs det en del för att kunna testa lite olika saker. Funderar på att göra ett väggcollage av alla löv när jag har målat klart. Tror att det kan bli fint. Återkommer med det.

Några reflektioner:

  • Det var inte särskilt svårt att måla på löven, men de var mycket sköra. Provade men en tuschpenna med för tunn och spetsig udd. Den målade sönder lövet direkt.
  • Den svarta färgen krävde två målningar för att täcka.

Målade höstlöv på prickig bakgrund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *