Kategorier
Digitalt Kreativitet

The Craft Club januari – Shapes

Första månaden är genomförd. Jag är med och driver en studiecirkel inom The Craft Lab. The Craft Club kallar vi oss. Vi är åtta kreativa personer som vill utveckla oss och hantverka. Vi är från hela världen men samlas här i Stockholm. Förutom en engagerad tjej som befinner sig i Peru. Idén är att vi har ett skypemöte och en irl-träff varje månad. Skype står för inspiration och uppstart och irl-träffen provar vi en teknik och skapar tillsammans. Allt detta gör vi på ett tema och januaritemat har varit Shapes.

Min utgångspunkt i årets tema har varit formen på några av Nancys teckningar. Det är de första gubbarna hon har ritat. Jag gillar de verkligen och tänkte att jag skulle vilja använda dem till något.

monster_nancy

Sedan kom jag fram till att jag ville göra ett mönster med den formen i. Att göra mönster krävde en uppfräschning av både indesign och illustrator. Det var länge sedan jag använde dessa program. Men jag hittade också Skillshare, en sajt för dig som vill lära dig nya saker. Du kan hitta alla möjliga härliga kurser där. Jag hittade en om att göra mönster, Introduction to Designing Repeat Patterns in Illustrator med Elisabeth Olwen. Så den har jag följt.

Kursen hjälper dig att steg för steg ta fram ett mönster. Eftersom jag är ringrostig på illustrator måste jag erkänna att jag har sett vissa delar av kursen en massa gånger… Först gjorde jag en moodboard med inspiration för mitt mönster. Den såg ut så här:

moodboard_shapes

På vår irlträff i januari så testade vi att göra former i lera. Jag hittade en lära som du enkelt gör själv av bikarbonat och majsstärkelse. Jag hittade receptet hos Hungryheart. Jag gjorde mina olika former från mönstret i lera. Jag ska försöka presentera de här tillsammans på  något sätt, tänker jag.

shapes_lera

Sedan var det dags att utveckla mönstret och jag har hittills gjort det i två färgställningar. Bara för att testa men jag gillar det i starkare färger bäst. Bilderna nedan är mockups, så de är inte riktigt mönsterpassade. Hann inte riktigt klart med allt…

pattern pattern_pastelle

Nu återstår att testa mönstret på något. Kanske ett tyg?

Som sagt, jag hann inte riktigt klart med hela mönstret. Det tog mycket tid att lära mig illustrator, men jag fick ihop ett helt mönster och har en massa fler mönsteridéer som jag vill prova. Det gav helt klart mersmak.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *