Kategorier
Måla Trä

Fixat loppisfynd

 

Förra sommaren var jag runt på lite olika loppisar och letade porslin till mitt då nya kontor på loppisar. Jag hittade en del glas och skålar men köpte också lite annat som litermått i metall och näverkorgar att ha småpyssel i. Det behövs alltid.

korgar_fore2

Näverkorgarna ville jag piffa upp med lite färg. Men de blev liggande. Men när Monthly makers februariutmaning Loppis dök upp var de det perfekta projektet.

Rött, mintgrönt och solgult blev det. Gillar att det är gammalt hantverk som återanvänds. korgar_efter

Kategorier
Papper Textil

Celebrate jul

Nu i december har jag sammanfört The Craft Labs Creative Challenge Celebrate med Monthly makers tema jul. Och klätt vår julgran.

julgran_900px

Granen går under namnet bollen. Den är ungefär lika hög som den är bred. Och ganska söt. Min dotter Nancy på tre år var en mycket entusiastisk medhjälpare när det var dags att klä granen.

Den har fått både gammalt och nytt pynt. Köpes och egengjort. Men eftersom det här är en blogg om att göra med händerna så ska vi titta närmare på det egengjorda. Och då det som är gjort de senaste åren. Pyntet från min barndom hoppar jag över.

Smällkaramell. Det var länge oklart om Nancys verkligen skulle hänga i granen. Men nu är den på plats.

smallkaramell_900px

Förra året gjorde jag kristyränglar och kristyrtomtar. De har hållit bra.

kristyrangel_900px

Jag gillar filthjärtat. Det ser så mjukt och gosigt ut, trots pärlorna.

filthjarta_900px

Pappershängena med glitter och gamla noter är tillverkade på min första Craft Lab-träff.

pappersdekoration_900px

Och så en bild på den entusiastiska medhjälparen. Vi får se hur mycket som får hänga i granen hela julen. Smällkaramellerna har redan varit på vift.

nancy_klar_granen_600px