Kategorier
Ull och garn

Färdiga tofflor

Jag är så nöjd att jag faktiskt har gjort klart dem, de virkade tofflorna. Och det inom tiden jag hade tänkt. De är mitt bidrag till The Craft Labs Creative Challenge i februari.

Jag har gått efter en tutorial från Make & Do Crew som var enkel att följa. Det är både video och en skriftlig beskrivning. Mina tofflor är kanske inte lika snygga som originalet och om jag känner att jag någon gån borde göra ett par till eftersom jag nu vet hur jag faktiskt ska göra de bättre.

Kategorier
Måla Trä

Fixat loppisfynd

 

Förra sommaren var jag runt på lite olika loppisar och letade porslin till mitt då nya kontor på loppisar. Jag hittade en del glas och skålar men köpte också lite annat som litermått i metall och näverkorgar att ha småpyssel i. Det behövs alltid.

korgar_fore2

Näverkorgarna ville jag piffa upp med lite färg. Men de blev liggande. Men när Monthly makers februariutmaning Loppis dök upp var de det perfekta projektet.

Rött, mintgrönt och solgult blev det. Gillar att det är gammalt hantverk som återanvänds. korgar_efter

Kategorier
Ull och garn

Flip-flop boot uppdatering

Hur går det med virkningen? Jo då, det går ganska bra. Min variant kanske inte ser ut som originalet, men den passar min fot och jag tror att det kan bli något. Så här ser den ut just nu:

IMG_3642

Jag gillar verkligen garnet. Vitt, grått, blått och turkos. En slags jeansfärg. Tänker mig att jag ska ha dessa boots till jeanskjol framöver.

Kategorier
Kreativitet Ull och garn

Februaris utmaning – Tropical

Nu är det dags för en ny månad och nytt tema i The Craft Labs Creative Challenge. I studiecirkelns första träff den här månaden pratade vi om vad vi kommer tänka på när vi hör tropical. Jag tänker på färger. Turkost, olika gröna nyanser, rött och rosa. Klara och starka färger.

När det var dags att välja projekt för den här månaden så hamnade jag på pinterest och sökte på tropical. Det finns en massa härliga bilder på hav och löv, ananas och tropiska blommor. Men vad fastnar jag för? Jo, flip-flops som för mig verkligen är tropisk vardag. Men det jag hittade har inte så mycket med tropisk vardag att göra utan mer om en kyligare vardag. Jag har bestämt mig för att virka en slags toffel med skaft och en flip-flogsula. Här hittar du idé och mönster.

Lite oväntat, men jag är peppad. Återkommer med rapport.